fredag 27 februari 2009

Diversevaruhus del 3

---
Ifall någon börjar undra så är jag inte sponsrad av någon. Möjligtvis maken ibland när mitt loppande (= shoppande på loppis, bra ord va?) gått överstyr :)
---
---
Nu har turen kommit till Rusta. Deras hemsida stämmer inte alltid överrens med sortimentet i min butik, men det är ju där bilderna finns :) Lampan är enkel och fin tycker jag, och en kabinväska behöver jag efter att ha blivit varse att den vi har är lite för stor. Pinsamt när en steward på Ryan Air försöker klämma in den i bagagehyllan och misslyckades.... Blockljus går åt i minut och parti!
---
---
Krämerna från Vaselin är mina favoriter! Världens bästa handkräm för en nagelbandsförstörare som jag :) Kroppskrämen är härligt svalkande. Billiga glasögon har vi köpt ett gäng så att man slipper leta hela tiden. Kostar de några tior, kan man sprida ut dem på strategiska ställen :)
---
---
Billig färg är inte alltid att rekommendera, eftersom den ibland täcker så dåligt att man får måla fler lager och i så fall gör av med mer färg = lika dyrt i slutändan. Rustas lackgrund och väggfärg kan jag dock rekommendera efter flitigt testande! Konstnärspenslar av den här platta, hårda modellen använder jag ofta för smala kanter på ramar mm.
---
Nu håller de på att plocka fram trädgårds-tillbehör! Våren är helt klart på gång nu.... Jag köpte två fröpåsar, optimist som jag är (trädgårdsskötsel är inte riktigt min grej). Nu kom jag på att jag inte sått frön utomhus förut, så det kanske funkar bättre än de små krukorna inne som tvärdör om man vattnar en kvart för sent :)
---
---
Lupiner är favorit-vildblomman! Jag har blå lupiner i mitt dike, men de blir tyvärr inte fler. Dessutom gruffas det från den manliga delen av familjen när slänterna ska trimmas, och jag tvingar dem att trimma runt dessa högt värderade växter.... Tidigare har jag bara sett fröpåsar med alla möjliga färger i samma. Det ville jag inte ha, men de här ser ju kanon ut! Nu måste jag bara preparera något ställe att klämma ner fröna på så småningom. Funkar det inte ska jag försöka flytta/dela de som växer i diket.
---
---
Riddarsporre har jag haft i de stora planeringslådor jag har mot ett plank på altanen. De var så fina, men plötsligt ett år kom de inte tillbaka. Då köpte jag en planta som inte alls var samma sort, och som jag inte gillar alls. Nu ska vi se om de här fröna håller vad bilden lovar!
---
Ha en skön helg nu, jag tror det ska bli fint väder imorgon igen :) Kram, Tina
---

onsdag 25 februari 2009

Fix och fynd

---
Ännu ett tips som jag sett i en tidning någon gång. Nu kom jag mig för att prova. Man klipper helt enkelt av en trådgalge på mitten och trär upp en hushållsrulle på den. Nu kan man hänga upp rullen tillfälligt där man bäst behöver den. Lite sladdrigt blev det måste erkännas, men jag tycker den är bättre än en lös rulle. Den ska jag bära med mig ut och in ur boden när jag målar :)
---
---
Det här är bästa fyndet från loppis-jakten i söndags! Den är så perfekt i storlek och snirklar... Nu tänkte jag faktiskt testa att shabba den. Vissa skulle kanske rulla mig i tjära och fjädrar om de visste om det, men jag litar på att det finns nog med guldfärgade speglar kvar till eftervärlden :)
Mamma har en om inte annat....
---
---
Den söta krukan med videkvistar och pingstliljor köpte jag också på loppisen. Nu minns jag inte vad tjejen heter som har blomsterfirman tyvärr. Så fort jag ser henne igen ska jag berätta det, för hon gör så enkla och fina arrangemang. Nu står den på min spiselkrans ihop med en liten ängel som mamma köpte åt mig i Paris, och min ljuspåse. Jag hade stora planer på att måla lite ikväll, men orkade inte titta åt en pensel när jag väl kom hem. Det är dags att sänka kraven ytterligare lite tror jag... Såg på 'Arge snickaren', och insåg att jag är som mannen i huset som rev hela övervåningen och sedan inte orkade ta reda på det han påbörjat.... Kram, Tina
---

tisdag 24 februari 2009

Diversevaruhus del 2

---
Dags för nästa stopp på proviantrundan, Clas Ohlson. Det är en av mina favoritbutiker, dels för att de har så mycket olika saker, och dels för att jag har en butik nära jobbet. Den gör verkligen skäl för smeknamnet "gubbdagiset", ni skulle se dem där de står helt försjunkna i tankar framför en hylla :) Något av det roligaste jag hört var när en kvinnlig ståuppare beskrev höjden av desperation som 'att stå i negligé på Clas Ohlson' :))) Tveksamt om någon av gubbarna skulle reagera dock...
---
---
Nu har de en hel del som gubbarna inte prioriterar kanske :) Förbandslådan och lampan har jag sett i flera bloggar. Gardinstängerna är väl inte så dumma heller? Fotoramar och diskborstar i trä har jag köpt ibland, samt duken som är en favorit! Ni som läst min blogg ett tag minns kanske sopstolen? Den fick den här duken som klädsel. Det är en linnefärgad duk i halvlinne, alltså med hälften bomull. Det gör tyget mycket mer slittåligt, vilket linne inte är.
---
---
De har också båttillbehör, som jag och maken gillar...
---
---
Beslag och krokar...
---

---

De har också en hel del kul för barnen, som även vi mammor kan tycka om. Nu har ju jag inte möjlighet att inreda barnrum längre, men snart bygger jag mig en lekstuga tror jag :) Visst är väl köks-setet för gulligt? Och hoppbollen har så härlig röd färg.

---

Det jag oftast köper, som inte alls är lika kul som sakerna ovan, är transferpapper och penslar. Det är ju nödvändiga saker för att försköna annat som jag hittar här och där... Kram, Tina

---

söndag 22 februari 2009

Sol, korv, snö och loppis

---
Lördagen var ett skolexempel på en fin vinterdag! Sol, vindstilla och endast några minusgrader. Vi gick ett gäng ner till sjön i skogen bakom vårt hus och grillade korv. Det har vi gjort någon gång om året sedan barnen var små. Jag släpade med mig min renfäll som är så skön att sitta på. Ser ni hur fint solen skiner på den?
---
---
Ingen orkar vänta tills det är fin glöd :) Bränd korv smakar mums ute!
---
Idag var det tvärtom snö och blåst. Perfekt dag för loppis! Jag blev först jättebesviken på den första, efter att ha svept 4-5 bord i snabb takt utan att ha sett en enda åtråvärd sak. Det vände som tur var :) Jag hittade lite smått och gott till slut, men allt ska målas såklart... Nu väntar jag lite höns-mamme-aktigt på att sonen ska ringa och tala om att de är framme i Sälen, han och kompisarna :) Kram, Tina
---

fredag 20 februari 2009

Doft på fot

---
Att tillverka egna fat på fot, fick jag tips om här hos Marie (Romantik och Nostalgi). Jag hade glömt det tills jag såg en ljusstake i trä på Myrorna. Den fick bli vit, och ett fat från samma ställe hade rätt storlek. Det blev en rätt så hög fot, men som uppläggningsfat i boden blev det perfekt! Nu är jag förkyld igen, men sy doftpåsar har jag lyckats orka med :)
---
---
Det är tygrester från mina lampkjolar som äntligen kom till nytta, med minivarianter av diverse vintage-bilder som strykmärken och organzaband till rosett. Nu måste jag gå till Hötorgshallen och bunkra upp med mer lavendel till veckan! Det är så mysigt med mat från alla världens hörn, men trots det blir det sällan av att jag är där. För er som är där ibland har de världens bästa räk-tallrik direkt till höger om rulltrappan när man kommer ner. Superfräsch med avocado och keso mm...
---
---
Jag fick slipa lite under ljusstaken för att den inte skulle stå och vicka, men jag använde ju inte vattenpass direkt. När jag limmat på fatet tyckte jag hela skapelsen såg väldigt sned och vind ut, men på den här bilden syns inte det alls. Jag tog limpistolen, och det verkar hålla bra. Ha en bra helg, hoppas ni mår bra och får lite sol som det var här idag! Kram, Tina
---

onsdag 18 februari 2009

Diversevaruhus

---
Jag älskar det jag kallar diversevaruhus! Det vill säga alla dessa kedjor som har ett tema från början, men sedan utökat sitt sortiment till att omfatta nästan allt... Idag har jag satt ihop lite smakprov från det kanske osannolikaste fyndstället för sådana som oss, Biltema! Alla ni som har en karl i huset, gör honom glad med ett förslag om att åka till Biltema.... Funkar varje gång kan jag meddela :)
---

---

Förutom "basvaror" som ljus, snöre och klädnypor, har de en ljuslykta i antik-koppar som jag tycker är lite söt! Ramen i antik-silver ska jag nog inhandla nästa gång jag är där. Kvasten i mitten har jag sett hos någon av våra danska favorit-företag, med svartmålat skaft. Det är ju busenkelt att fixa själv, så det ska jag nog också ge mig på.

---

---

Fågelbord i gullig modell...

---

---

Diverse kontorsmaterial....

---

---

Beslag i "gammeldags" modeller.... De flesta finns i både mässing, tenn och koppar mm. Några av dem har jag köpt till mitt arbets-/gästrum tidigare. Dessutom är det de billigaste jag hittat!

---

---

Set med badrumstillbehör som jag tycker är helt ok....

---

---

Något som jag går igång på, är båttillbehör! Jag tycker att de är så fina på något sätt... Som ni vet så bor vi ju i skärgården, och jag har alltid gillat New England-stilen, så det är kanske därför. Nu har det inte blivit så mycket gjort av såna här beslag t ex, men snart kommer jag nog på något!

---

---

Till sist den här fina paddeln! Vore den inte kanon lite vitshabbad med något namn på en hamn påmålat? Antingen som dekoration eller med krokar på kanske....

---

---

Just nu är det den här som får jobba lite, ni får se snart.... Kram, Tina

---

måndag 16 februari 2009

Modell-tvålar

---
Idag gick jag ovanligt tidigt till bussen, och det var nästan ljust ute! Jipp, jipp :) Otroligt uppiggande var det. Vi var hos grannarna och käkade middag i lördags och klagade över bidragen i Melodifestivalen tillsammans. Alltid lika kul :) Några små tvålar fick stå modell i helgen bland mycket annat. Det är skönt att göra småpyssel ibland, som blir klart på en gång! Nu tar vi oss igenom måndagen så är det snart fredag :) Kram, Tina
---

söndag 15 februari 2009

Alla hjärtans dag

---
Glömde ju att lägga ut den här söta ängeln igår, som jag letat upp i förväg... Visst är han söt när han stolt kånkar på sin ros! Hjärtekramar till er alla, jag trotsar nacken och kämpar på med mina projekt :) Tina
---

fredag 13 februari 2009

En skopa tur

---
Nu är det helg igen, vart tar veckorna vägen??? Här kommer en skopa tur, för att motverka fredagen den 13:e ... Den kom med posten igår :) Nu måste jag ännu mer koncentrera mig på att göra klart det som är påbörjat, innan jag ger mig på nya saker. Det är ju sååå mycket roligare att börja än att avsluta saker... Undras varför egentligen? Det borde ju vara kul att se att de blev som man tänkt? Jag är knäpp helt enkelt, inte tu tal om det!
---
Ha en skön kväll så blir det nog fler inlägg i helgen! Kram, Tina
---

onsdag 11 februari 2009

Fyndat

---
Nu satte nacken stopp för fixandet igen, men jag har en del fynd att gotta mig åt! Äntligen vann jag en skärbräda i porslin från Gustavsberg på Tradera! Jag älskar formen på den. Burken med värmeljus är den jag köpte på Granit för ett tag sedan, och den gamla syltburken är en av tre jag hittade på Emmaus. Krukan är från Rusta, den hade blå glasyr med terrakotta på kanten och kring ringarna. Nu är den lite shabbad och passar bättre in överallt. Blomman är en fönsterviva, jag tror inte att jag haft en sådan förut. Det är lite svårt med blommor nu, lökväxter är så kortlivade hos mig :)
---
Vi har fått lite snö, men solen gör sina tappra försök att titta fram emellanåt nu. Vilken skillnad i ljus både ute och inne jämfört med gråslask! Kram, Tina
---

måndag 9 februari 2009

Tallrikshylla

---
Tallrikshyllor har verkligen blivit populära igen, efter att ha varit borta hur länge som helst. De kostar oftast inte särskilt mycket på loppis och är inte svåra att få tag på heller. Det här är nog den tredje jag målat tror jag, men den ovanligaste hittills med små kilar på utsidan som håller pinnarna på plats. Det syns tyvärr inte på bilden. De små kinaskålarna på hyllan har jag gjutit ljus i. Det lyser fint genom alla små "hål" i skålen när de är tända. Dessutom fäster inte stearinet mot porslinet, så det är lätt att få ut resterna sedan och använda skålen igen.
---
Helgen var grå, dyster och dimmig. Typiskt nog är det strålande sol idag, när det är jobbdag igen... Nåja, det piggar upp ändå! Igår fick jag ett anfall på mig själv när jag förlagt en nyckel till ett skåp jag målat. Varför, varför, varför kan jag aldrig lära mig att samla alla smådelar till saker i en påse eller åtminstone på ett säkert ställe??? Till slut hittade jag den på det sista stället jag letade strax innan jag skulle gå och lägga mig. Då hade jag stampat runt och slängt i dörrar flera timmar först ... Stackars familjen :) Kram, Tina Senil
---

fredag 6 februari 2009

Stol-romans...

---
Det var då bedrövlig dåligt med svar på min tittarfråga! Jag tolkar det som att ni kör över era gubbar totalt, men inte vill erkänna det :) Nu orkar jag inte se den fula bilden på skinnsoffan överst på min blogg längre.
---
Jag blev lite förälskad i den här stolen när den var färdig-fixad :) Det var ju inte alls meningen... Den har stått i min dotters rum när hon var yngre, då i hennes favoritfärger silver och grönt! Nu blev den vit med linneklädsel.
---
---
Jag hade tänkt trycka dit en krona på sitsen, precis som på våra karmstolar. När jag såg Annas (Annas hus på landet) fina kuddar med snirkligt monogram ändrade jag mig.... Jag ritade ett eget monogram med LB för Liten Bod, eftersom jag aldrig kopierar saker rakt av när jag tänker sälja dem. Då kanske det kommer en bister kontrollant-tant en vacker dag och kräver mig på stimpengar eller nåt! Nu är jag som sagt var så förtjust i den, så vi får se om jag kan skiljas från den. Tyvärr har jag inget bra ställe att ha den på, så jag har nog inget val.... Ha en bra helg nu! Kram, Tina
---

onsdag 4 februari 2009

Shabbade män?

---
Hej hopp! Idag är det "läsarfrågedags" igen! Jag har funderat en del kring detta och nu måste jag bara få veta.... Hur får ni era gubbar att ändra sig från ovanstående till nedanstående??? Jag känner inga killar/män som inte föredrar mörka träslag, skinnsoffor, teknikprylar (ju fler desto bättre) osv... Och även det fåtal som faktiskt är genuint intresserade av inredning, inte sjutton går de igång på gamla fönster, broderade lakan, änglavingar och mamelucker!!!
---

---

Har ni hittat en egen art där ute i skogarna, eller låter de helt enkelt er "hållas"??? Min man är jättegullig när det gäller min Bod, och hjälper gärna till med diverse saker som jag inte klarar själv. När jag nu snöat in på den lantliga stilen mer och mer, samtidigt som vårt hus börjar bli i behov av uppfräschning, bromsar han så mattan krullar sig när jag kommer med mina förslag... Oftast har vi hittat en kompromiss hittills, men jag vill faktiskt inte köra över honom helt så att han inte trivs. Låt mig få veta nu hur era förhållandens inredningsutveckling sett ut! Kram, Tina

---

PS! Ingen av bilderna är från våra möbler, jag lånade dem på Blocket. DS.

måndag 2 februari 2009

Konsoler från Martha

Bild:Martha Stewart
---
Jag hade planer på att tillverka en hylla, men kom aldrig längre än till att inhandla material... Sen hängde jag upp mig på konsolerna. Vad blir snyggast egentligen? Ska de vara raka eller snirkliga? Ska brädan bakom täcka hela vägen, eller vara en list enbart nertill för krokar? Jag har hoppat runt överallt och kollat hyllor, men inte blivit mycket klokare. Till slut hamnade jag hos gamla pålitliga Martha :) Där fanns det till och med mallar på konsoler! Klicka här så kommer du direkt dit om du är nyfiken. Jag är mycket för recept och mallar, åtminstone som grund... Kram, Tina
---