tisdag 19 juni 2012

Bröllop och blomster!

-

Nu har jag gift bort 'Söstra Mi', min barndomsvän Kvast-Hulda :) Det blev så lyckat och luften var fylld av kärlek, både mellan brud och brudgum, och alla vi andra som känt varandra så länge och tyckte att det var så roligt att ses igen, en del efter många år! Jag ägnade eftermiddagen i fredags åt att arrangera lite blomster och blad för att göra festtältet så fint som möjligt. Uppsättningen ni ser ovan är den största som stod i mitten av långbordet. Jag köpte oasis, krukan ovan var lite oval så där gick ett helt block ner. Sen gick jag på Hötorget med en hink och plockade på mig lite rosa pioner, vita lejongap och brudslöja. Efter tågresa till Västerås, plockade jag och bruden en massa lupiner utanför stan. Vi växte upp i ett litet villasamhälle utanför Västerås som heter Hökåsen. Del av namnet beror på just grusåsen som sträcker sig längs med samhället. Där trivs lupiner. Jag har aldrig sett sådana mängder någon annanstans! Min mamma sköter gården där hon bor och bidrog med prästkragar. Resten knyckte jag i brudens föräldrars trädgård, där bröllopet skulle vara. Det blev några kvistar löjtnantshjärta, blad från Hosta och gulvita rosor från några jättegamla buskage. Jag och även brudparet blev så nöjda med resultatet :)

-


-

Några björkar hämtades för att bilda en båge för själva ceremonin ute i trädgården, och jag bad att få en egen björk med detta projekt i åtanke. Hjärtat blev lite sladdrigt på grund av många korta grenar, så när det hängdes upp blev det inte helt jämnt i formen, men so what! Det blev i alla fall en prydnad bakom "högsätet" som bestod av en gammal trädgårdssoffa med ett täcke över :)

-


-

Med lite pynt blir även ett tält riktigt tjusigt! Tyckte vi i alla fall :) Kram, Tina

-

fredag 15 juni 2012

Lugnande pyssel...



-
Nu försvann jag lite igen... Det har varit några jobbiga veckor med att avliva gammal älskad katt, ta tag i vård av gamla föräldrar och annat som måste göras men tar mycket kraft och är lite sorgligt. Hemma har jag helt struntat i att hålla ordning, utan istället ägnat mig åt lite lugnande pyssel för att skingra tankarna.

-


-

Jag började med att sy några tygkassar modell plastkasse. De blev väl inte så himla roliga och inte var de roliga att sy heller... Googlade runt lite och fastnade för en modell som tydligen är en klassiker bland sy-bloggar: Knåpmoderns dagiskasse. Den var väldigt enkel och kul att göra! Det blev ett helt gäng på raken, de första gav jag bort till mamma, grannen och grannens dotter utan att fota dem först. Jag hade en stor bit denimtyg som är stadigt och bra, så jag klippte upp hela till dagiskassar. En ser ni här, några är redan borta som sagt, och några väntar på att bli färdiga. Nu i helgen blir det bröllop, fantastiskt roligt! Kram, Tina
-

fredag 1 juni 2012

Regn och trender

_

Ja, jag är knäpp! Tycker faktiskt att en helg med regn ska bli helt ok :) Är det fint väder ska man njuta, umgås, åka båt, bada, dricka vin osv... Får inte ett skvatt gjort hemma med andra ord! Vi har fortfarande en hel del som ska stuvas undan efter vattenskada i förrådet t ex. Så nu jäklar!

-



 -

På tal om regn.... Snacka om att trenderna svänger... I morse i Stockholms tunnelbana såg jag fler gummistövlar än jag gjort i hela mitt liv sammanlagt tror jag :) Då inkluderar jag scoutläger bl a....! Jag har svaga minnen av mitt skotskrutiga galonställ, komplett med vantar och sydväst, som jag blev utstyrd i när jag skulle till parkleken och det råkade regna (sent 60-tal). Senare var det på gränsen till inbördeskrig när mamma tyckte att det var läge för i mitt tycke otroligt fula och pinsamma regnkläder (se bilder ovan) till skolan! Aldrig! Och till och med paraply var ju hur pinsamt som helst, då blev man hellre dyngsur :) Ett tag var det dock ok med seglarstövlar om man hissade upp de långa och jättevida jeansbenen på flärpen där bak :)))

-

 
-

Nu skulle jag inte tacka nej till regnkappan från Didriksson och stövlarna från Hunter ovan! De ligger dock långt ner på min prioriteringslista... Har just insett att jag låtit min garderob förfalla något förskräckligt de senaste åren, och nu när den ska uppdateras har jag knappt en aning om vad jag vill ha. Hittade faktiskt en klänning igår som jag inte såg ut som ett skåp i, till min älskade Kvasthuldas bröllop. Lite för prydlig för min smak kanske, men är det högtidligt så är det :) På det viset är jag hopplöst gammeldags, vill gärna klä mig rätt för tillfället så att säga... Ha det bra i regnet! Kramar, Tina

-