måndag 30 mars 2009

Sol ute, sol inne

---
Idag skiner solen igen! Helgen gick alldeles för fort, men lite stök hann jag med. Attans vilken tid allt tar att få färdigt. Det sista lilla är det som tar längst tid känns det som. Alltid hittar jag någon droppe färg som runnit, eller något annat när jag tycker att en sak är klar.... Morr! Nu är det lite somrigt i boden i alla fall. Där har två Mårbacka-pelargoner flyttat in. Min man tycker att de luktar illa så jag får inte ha dem inomhus :)
---

---

Köksfranskan har dammats av igen :) Det här är jag helt säker på att det är rätt i alla fall! En låda för kärleksbrev.... Låter roligare än räkningar va?
---

---

Jag letade efter ordet diverse i ett lexikon, och det här är vad jag hittade. Direkt översatt blir det nog något i stil med 'saker och annat'. Igår var jag på loppis, men det var ett magert utbud. Dessutom finns det alltid de där irriterande människorna som säljer saker till hutlösa priser där.... Tyvärr får de tydligen sälja, annars skulle de väl inte komma tillbaka? Nåja, några småsaker plockade jag på mig, de får ni ser en annan dag. Kram, Tina

---

fredag 27 mars 2009

Pyssel och prylar

---

Nu blev det lite småpyssel igen .... Jag hittade ju så bra inspiration för ett tag sedan, som jag lovade berätta mer om. Brickorna har jag hittat på Tradera såklart, men det var inte förrän jag putsade dem som jag såg att de var likadana fast olika storlekar. De är rejält stora, och så fina!

---

---

Urnan från Ladugårdslandet har jag annars i badrummet, och nu har den fått en ny växt som jag hittade på Ikea när jag skulle köpa tyg sist. Den heter Himalaya, och jag har aldrig sett något liknande förut. Först tänkte jag på smultronblad när jag såg den :)

---

---

Inspirationen kom från den fina bloggen Idémakeriet. Gerda som har den har också webbutik, och så mycket fina saker och idéer! Det var bilden ovan som fick igång mig riktigt!

---

---

Jag beställde hem lite saker från henne, bland annat den här söta flaskan! Den är så pytteliten :)

---

----

De här äggen är så vackra! Jag slängde ihop lite nu för att visa dem, men de kräver lite färg runt för att synas tror jag. Ha en skön helg nu, även om vårvädret här tycks vara över för tillfället... Kram, Tina

---

tisdag 24 mars 2009

Vår i varuhuset.

---
Jag får Åhléns nyhetsbrev, och nu är det vår i varuhuset! De senaste åren har de satsat lite för mycket på 70-talsdesign för min smak, men lite godbitar finns det dock ibland. Badrumsmattan med en blomma på, förvaringsbox av papperssnöre och makup-lappar i frotté skulle väl passa i ett vitt badrum? Kanske papperskorgen i zink också... Har vi inte sett den förut? Sittdynan i smårutigt har väl varit med i varenda inredningstidning snart. Mönstret finns även i grönt och blått, och som grytlapp, tablett, metervara osv. Den blommiga kudden är nostalgivarning för mig, tyget ser nästan exakt ut som det jag hade i min klänning på studentbalen för hundra år sedan.... :) Pläden i ljusrosa bouclé är jag såå sugen på!
---
---
Lite piff till köket kanske? Hur en tårta ska kunna ligga och skäras upp på ett trådfat låter jag vara osagt.... Kanske kan vi ha det till annat som så ofta :)
---

---

Plåtlådan i svart är jag lite svag för... Den är så härligt tuff! Gulliga prickiga skrivbordslådor och en blomkrok vore väl fint åt någon lite yngre kanske. Hjärtat är i någon slags sten och finns i svart också, samt fler storlekar. Pläden är flätstickad i bomull.

---

---

Billiga vitmålade galgar för både stora och små tackar vi inte nej till! Herrbetjänt, klädsäck och hattaskar tar ju inte stor plats och kan få undan en del pryttlar. Det lilla blocket med en ring igenom såg så härligt ut. Jag har pippi på fina block, men så fort jag börjar på ett är det inte lika kul längre. Så knäpp är jag... :) Kram, Tina

---

PS. De har en tidning med nyheter som går att läsa på nätet, se här. Mycket fint och kul fanns det på alla avdelningar! DS.

måndag 23 mars 2009

Bloggträff!

---
Äntligen ska jag gå på bloggträff! Det är Lotten som ordnar den på Ulriksdals trädgård den 3:e maj. Gå in till henne och anmäl er vettja! Lite nervöst blir det nog, men jag har avundats er alla som åkt hit och dit för att träffas i verkligheten. Det låter ju så kul! Ulriksdal ska vara kanon också, jag har inte varit där ännu. Två flugor i en smäll :) Helgen var intensiv, så jag hann inte ens logga in. Nu måste jag fota lite alster, så att jag har något att skriva om... Kram, Tina
---

torsdag 19 mars 2009

Ljuvliga ägg!

---
Visst är det ljuvligt? Jag knallade bort till Koffert på lunchen, och på Kungsgatan ligger det en affär med glas och porslin. I fönstret hade de fullt med påskägg från Royal Copenhagen...
Det här är ett stort ägg med en lila anemon på (tror jag). Såå vackert att det nästan vore värt de 419 kronor det kostade :) Kanske i present till någon?
---
---
Det fanns små också, två stycken för 369 kr. En del med blommor och en del med fåglar. De är små som fågelägg, mindre än hönsägg. Samlarobjekt?
---

---

Det här är en bonbonierre ifall ni undrar :) Alltså en karamellgömma fritt översatt! Inte för att det är någon idé att gömma godis i vårt hus.... Det är sol och så skönt ute att det spritter i kroppen! Kram, Tina

---

---

tisdag 17 mars 2009

Småpyssel

---
Ibland blir jag så less på mina evighetsprojekt, att jag måste varva med något litet och enkelt. Jag köpte en sats med dekorband i svart/vitt på Panduro, och det fick igång lite idéer.... I Jeanne d' Arcs julbok fanns det små påsar i den här modellen, med lite glitter och spetsar på. Det tog en stund att testa fram ett mönster som funkade, men till slut så :)
---
---
Så här ser banden ut. De är vändbara också, så att man kan få samma mönster med mest vitt eller svart. Det var ju lite praktiskt :)
---
---

Några strutar fick det också bli, med tårpapper på kanten. Sådana här projekt gör jag oftast samtidigt som jag tittar på TV, med en hel del skräp kring min stol som följd :) Det blir i alla fall inte knappnålar som min man får spader på ibland när de ligger överallt. Nu ska jag till tandläkaren. Trist sätt att göra av med pengar! Kram, Tina

---

söndag 15 mars 2009

Fredagen den 13:e = turdag!

---
Hej alla bloggvänner! I fredags hade jag värsta turdagen trots datumet! Jag följde med grannarna på ett morgonpass på gymmet och kom till jobbet full av energi... Då kom jag på att jag borde kolla mailen, och vad ser man där om inte ett mail från en tidningsredaktör! Jag blev otroligt glad och förvånad, men om det blir något av det hela vet jag inte. Berättar mer senare... Nu var jag totalt överenergisk och sjöng och fjantade mig som aldrig förr (mina kollegor är vana) !
---
Käkade sen lunch på Taco Bar med lillebror, det var också trevligt. Vi planerar en fjällveckan för familjen i påsk. Efter det fick jag för mig att jag skulle knalla bort till Årstiden, både p g a en sak jag väntat på länge och för stegräknarens skull :) Direkt innanför dörren låg det på ett bord... Mitt rostiga &-tecken som jag väntat på sedan november!!! Nu var lyckan fullständig... :)
---
Ingen förstår min lycka över detta inköp, men jag vet att ni kommer att göra det! Efter all denna tur bestämde jag mig för att köpa trisslotter till vårt lilla bolag. Det är min tur nästa veckan... Nu kunde inte ens krokusarna ovan göra mig besviken, när de visade sig vara blå och inte vita som försäljaren på Hötorget sa. Det var nog lite språkförbistring där misstänker jag, men de blå är ju fina de med! Jag bytte ut de nu vissna liljorna mot krokusar i krukan från loppisen.
---
Nu måste jag försöka färdigställa lite saker, trots att jag egentligen inte har lust idag. Igår kom det en ung tjej och köpte en massa saker, så det blev jag också glad över! Nu vill jag fylla på lite, men latmasken lever och frodas. Stegräknaren som gick varm i fredags, kom knappt igång igår... Kramar till er alla! Tina
---

onsdag 11 mars 2009

Vårkänslor i snöyran...

---
Nu börjar jag få vårkänslor, snö eller inte! Jag var på Hötorget i snöyran igår och köpte lite grönska. Den lilla blåblommiga i soppskålen är en Anemon som ska gå att plantera ut sedan.
Visst är den söt? Soppskålen är en äkta Pillevitt som jag säger... Omöjligt att uttala det franska namnet :) Det finns ju kopior överallt, men jag fick 4 st i present för länge sedan. Hjärtat har jag klätt med dekorationspapper, det ska nog få lite mer pynt tror jag. Jag fick så härlig inspiration igår, det ska jag berätta mer om snart...
---

---

Vita ranunkler är en favoritblomma. De håller sig fina så mycket längre än tulpaner också! De står i min fina vas från Ambiance. Det är text på den, men det syns inte på mina kvällsbilder... Imorgon kommer mor från Västerås, vi ska gå på My fair lady! Det hade jag helt glömt bort. Man måste ju köpa biljetterna så långt innan, att när det är dags blir det som en överraskning :) Det ska bli kul, jag är lite dålig på att göra sådana saker. Imorgon börjar vår stegräkningstävling på jobbet också. Hmm, vi får se hur illa jag ligger till annars får jag väl sitta och skaka stegräknaren lite i smyg på jobbet :) Kram, Hurt-Tina

---

tisdag 10 mars 2009

Frisk till slut!

---
Äntligen frisk! Vilken underbar känsla det är... Inget lägger sordin på den, inte ens evighetsköer pga snöfall! En urusel bild på ett gäng små piasavakvastar för barn blev det idag. Tog den med telefonen i boden imorse. Jag sprang på de små kvastarna på ÖB i Västerås tror jag, och blev så glad att de hade naturborst och inte plast! Den längst bak i annan modell har jag köpt på loppis.
Nu har jag faktiskt lyckats koncentrera mig på att göra klart påbörjade saker, pga brist på ork om inte annat :) Tack för tips om hur man håller sig frisk! Nu kör jag med Aloe Vera juice, Berocca och Actimel för säkerhets skull :) Kram, Tina
---

torsdag 5 mars 2009

Skönhetsvård från förr...

---
Inte för att jag någonsin sitter och borstar håret med hundra tag, samtidigt som jag beundrar min spegelbild... Om jag gjorde det skulle jag behålla dessa ting! Gulligt ord är det också, pigtittare :) Var det bara pigor som fick nöja sig med en så liten spegel eller ?
---
Nu har jag inte kunnat äta riktig mat sedan i lördags kväll. Snacka om smygbantning... Ska prova lite kokt potatis snart. Nu är jag trött på baciller! Är det någon som har ett bra tips på hur man sparkar igång sitt immunförsvar? Det är hårt att vara en sjuk bloggare, jag har 45 olästa inlägg på bloggkoll :) Ni får ha överseende med min frånvaro någon dag till tror jag.
Kram, Tina
---

tisdag 3 mars 2009

Diversevaruhus del 4

---
Det här blir nog det sista inlägget av denna sort, eftersom det inte finns fler kedjor med bra hemsidor som jag känner till. Nu är det Jula som gäller! När vi flyttade till Värmdö fanns det bara Konsum :) Nu, 19 år senare har det poppat upp två hela affärs-centrum plus en massa annat. Vi har både Biltema, Jula, Rusta, Granngården och Jysk t ex! Det var ju sådana affärer man tidigare fick åka långt för att komma till.
---
---
Det som Jula har en hel del av är trädgårds- och utesaker. Baljan i zink tjänstgör som party-kyl hos oss på somrarna, fylld med is och vatten är det bara att klämma ner flaskor och burkar sen!
Den svarta mojängen är en grilltändare.... Den är suverän! Det är ett rör med ett handtag på, som är avdelat på mitten med ett galler inuti. Under gallret knölar man in tidningspapper, 4 dubbelsidor av en kvällstidning brukar vara lagom :) Ovanpå gallret fyller man sedan upp med briketter. Hela tändaren ställs ovanpå grillgallret, och så tänder man på papperet genom hålen längs med nederkanten. Sen får den stå och pyra en stund tills briketterna är rejält varma. Då lyfter man tändaren och gallret, samt häller ut briketterna i grillen. Perfekt glöd! Miljövänligt och enkelt, och man slipper aromen av tändvätska på maten :)
---
---
Trädgårdsmöblerna är väl inte de stadigaste på marknaden, men förmodligen de billigaste! De så kallade Adirondack-stolarna finns nu även i barnstorlek, och bänken längst ner till vänster är också ny för i år. Den tror jag att jag ska klämma in mellan äppelträden ....
---

---

Dörrmattan som ser ut som gjutjärn är i gummi. Vi har haft en liknande i säkert 15 år utan att det syns på den! Kistorna är lite tuffa med sin industrilook tycker jag.

---

---

Beslag har de här också så klart, bland annat trappräcket av rep som ju kan vara hur fint som helst till New England-stilen! Dörrtandtaget i krom och vitt blev jag lite förtjust i... Nu har vi ju tio innerdörrar, så det skulle nog krävas en hel del övertalning för att få byta mot dem :) Hängaren för amplar är inte heller dum...

---

Jag kan fortfarande bara äta rostat bröd och har ont i hela kroppen, så det var en grinig bacill. Tur att jag gjort några inlägg och sparat som utkast. Det ska jag nog fortsätta med :) Kram, Tina

---

söndag 1 mars 2009

Champagne någon?

---
Den här champagnekylaren har jag ropat in på Tradera. Den blev precis så tjusig som jag tänkt mig med blommor i! Den är så djup att jag fyllde upp en bit med glaskulor först. Jag tror att jag låter den vara som den är, och låter bli att putsa den. Jag har fått någon magbacill och har ont i hela kroppen, så det blir ett kort inlägg. Kram, Tina
---