onsdag 29 oktober 2008

Tradera mera!

---
Ni har väl hört förr att jag har fått fnatt på Tradera? Det är ju ett fantastiskt bekvämt sätt att få tag i de där lite speciella prylarna. Skrivsetet ovan har jag nyss vunnit, men det har jag inte fått ännu. Bilden i auktionen var så fin så jag lade ut den istället, så slipper jag slåss med kameran :)
Jag har tidigare ropat in ett annat skrivset, men kunde ändå inte motstå detta!
---
Jag inte bara köper saker längre, nu har jag sålt några prylar också. Snacka om lycklig jag blev när jag lade ut två glas (som vi aldrig använt) och en ljuslykta och tjänade 1422 kr! Tur att fler ville ha dem, jag hade ju ingen aning om vad de kunde vara värda :) Nu blir det ju ingen vinst totalt sett, med tanke på alla köp jag gör men ändå... Så städa skåpen allihop!
---

---

Den här förbandslådan kom häromdagen, den var lite söt tycker jag. Nu är frågan om jag ska måla eller fixa den på något sätt? Jag tycker faktiskt om den som den är.

---

Jag kom inte ihåg att ta ett enda kort i helgen som var. Hopplös! Kul hade jag i alla fall med gamla och nya väninnor. Inte kom jag ihåg att plocka snöbär heller... Nåja, det är världsliga saker! Jag ska försöka fota lite hemma ikväll om jag orkar. Min man var brakförkyld hela förra veckan och jag känner bacillerna kila runt i min kropp. Nu kämpar jag emot med Berocca och Esberitox, så håll tummarna! Kram, Tina

---

fredag 24 oktober 2008

Tidsfördriv i helgen?

---
Ifall någon har svårt att få tiden att gå under helgen, tänkte jag komma med ett tips :) När jag var i Dublin köpte jag tre tidningar där, bl a Country Homes. I den fanns det en annons där de tipsade om en inspirations-sida med köptips mm. Eftersom lampan ovan var med i annonsen och fångade min blick, var jag tvungen att gå in och kolla. Även om vi inte kan få tag i allt från de engelska affärerna så finns det mycket fina bilder som kan inspirera till nya idéer. Den heter http://www.housetohome.co.uk/. Vad sägs om badrummet nedan? Allt är också uppdelat i kategorier, 'Modern country' verkar vara "vår".
---

---

Kvast-Hulda har en häck med snöbär runt hela tomten, en hörntomt! Jippie, imorgon eller på söndag ska jag ut och plocka och hoppas att de överlever tills jag kommer hem :) Kram, Tina

---

torsdag 23 oktober 2008

Kuddord?

---
Varför nöja sig med väggord, när man kan skapa kuddord också :)? Imorgon åker jag till min födelsestad, Västerås, för att träffa "Kvast-Hulda" och min mor. Jag har laddat länge för att sy dessa kuddar åt Hulda, men första försöket blev kasserat. Det var ju rätt länge sedan jag bad om hjälp med översättningen av den danska versen som passar så bra på Hulda och mig. Det fick bli ordagrannt till slut 'Med en vän delas minnena från igår, glädjen av idag och hoppet om imorgon'. Transferpapper är bäst för att stryka på bilder, inte så bra för text tycker jag. Det blir ju så mycket plastigt tomt emellan. Nu tog jag det ändå och sydde fast bomullstyget på det svarta linnet.
---

---

Eftersom Hulda är hyfsat nyförlovad, blev det en kärleks-kudde också. Den här frasen har jag faktiskt författat alldeles själv nästan :) Jag såg en kärleksförklaring i en tidning som innehöll några ord som jag sedan gjorde om till 'Där du finns är jag hemma'.

---

Hulda ska ha hönsträff med en massa tjejer som jag sällan träffar, det ska bli jättekul! Lite affärer i Västerås ska jag väl hinna med också, och sen avslutar jag med en lugn kväll hos mamma på söndag. Nu när jag åker "hem" lite mer sällan, åker jag direkt från jobbet på fredagen och direkt till jobbet på måndagen. Då känns det som att man hinner med allt och alla lite bättre.

Ha en bra helg, så får vi se om jag hinner med att visa något mer under helgen. Kram, Tina

måndag 20 oktober 2008

Andra badrummet...

OBS! VARNING FÖR HEMSKT DÅLIGA BILDER...
KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!
---
Nu får jag ta ett annat rum att visa medan färgen torkar i gäst-/arbetsrummet... Min nacke tyckte inte alls om att jag var kreativ, så jag fick ta en paus i fixandet. Nu har jag tänkt att jag ska visa rum för rum vad bloggandet (dvs ni där ute) inspirerat mig till! Förut har jag inte riktigt fått ihop de saker jag gillar, men på något sätt föll det på plats när jag såg en massa fina hem i lantlig stil.
---
---
Ovan ser ni vårt andra badrum, som ligger på nedervåningen. Eftersom vi har ett souterräng-hus, har det inget fönster och är därför smått omöjligt att fota i. Utanför är det en snutt av hallen som också är rätt mörk. Det här badrummet kommer inte att genomgå någon större renovering på ett bra tag (det är mycket som ligger högre upp på listan). Kanske kunde man göra det lite mysigare med små medel, tänkte jag när vi gjort klart det andra badrummet. Vi hade ett vanligt badkar här nere från början, men sen fick vi ett hörnbadkar som en släkting ville bli av med.
---
---
Så här föga upphetsande var det innan, med noll utsmyckning, samt gamla badleksaker som ingen rört på 10 år eller så.... I en tidning har jag sett en kruka med toarullar en gång. Den var i och för sig högre och smalare, men den fula bruna jag hade fick duga när det blivit vitshabbad. Stegen köpte jag på Åhléns, och handdukarna på Jysk. Det är en lite kall grön färg i badrummet, som det var lite svårt att hitta rätt färg till just nu. Trenderna slår ju igenom på allt. Jysk hade också löjligt billiga kandelabrar just då, så jag slog till på två stycken. Jag hade funderat på en ljuskrona, men insåg att man alltid skulle slå i den när man duschade hur jag än hade hängt den.
---
---
Den lilla hyllan med en låda och knoppar, hade jag målat vit för att sälja, tills jag såg att den skulle passa perfekt ovanför toaletten som pynt-hylla. Uppe på hyllan står ett litet smyckeskrin och en gammal parfymflaska som jag ropat in på Tradera. Den lilla spegeln har jag visat tidigare, från Gullmarsplans blomsteraffär.
---

---

På knopparna hängde jag hjärtat från samma affär, en doftpåse jag sytt, ett silverägg från Lisbeth Dahl och en egentillverkad ljuslykta.

---

---

Bredvid den andra änden av badkaret finns det ett litet hörn som heller aldrig fått någon omsorg. Tvättkorgen stod där ibland innan också. Det är en gammal IKEA-korg som jag alltid tyckt om. Nu fick den bli vit såklart! Hyllor på konsoler tycker jag också om, men hittills har det inte blivit så många. Nu klämmer jag upp dem överallt jag kommer åt :)
---

---

Nu vill jag hitta en fin konstgjord murgröna att ha i den vitshabbade krukan på hyllan längst upp. Nu fick en blomma från köket ställa upp som modell... Gamla glasflaskor med porslinslock och vid hals tycker jag också om, och de kan man hitta lite överallt för en hyfsad peng.

---

---

Zinkkrukan var en av de första saker jag pysslade till efter att jag börjat blogga, här fick den sin plats. Trots de hemska bilderna hoppas jag att ni ser att det blev mycket mer ombonat. Tack för hjälpen! Kram, Tina

---

torsdag 16 oktober 2008

Före och efter, nakenmålare mm

---
Här är mer av den hörna ni fick se en tjuvtitt av igår. Jag är supernöjd! Om ni undrar varför behöver ni bara ta ett djupt andetag och sen titta på före-bilden här under ...
---
---
Jag tyckte det var kul att dra till ordentligt med färger där inne under min Designers Guild-period :) Notera att listerna i rummet är i samma klarblå färg som sängen! Tiderna förändras och jag med dem tydligen...
---
Sängen här ovan har åtskilliga år på nacken (vi ärvde den), men den gick iväg på Blocket ändå. Pengarna räckte till den nya sängstommen i järn samt lite till. Det är en gammal IKEA-modell som det sålts en hel del av här i Stockholm på Blocket. Jag har varken tid eller pengar till att jaga en antik dito för flera tusen.
---
---
Så kom vi till delen om nakenmålaren.... Här ser ni mitt lår efter att ha försökt mig på ett lappkast med roller på förlängningsskaft!
---

---

Det vita örngottet har min farmor gjort till mig när jag var liten. Det är mina initialer som flicka, CE, broderat på det och spetsarna är handvirkade i tunt, tunt garn. Som så mycket annat när man var liten skulle det "sparas till fint", och har aldrig använts. I det här fallet är jag glad för det! Det är det enda örngott jag sett som har knytbanden i nederkanten. Min farmor hette Henny och var fantastiskt på att brodera.

---

---

De här kuddfodralen kommer från Linnehuset. Jag älskar knytbanden i sidan, de är lite annorlunda än andra man sett. Linnehuset har allt möjligt av linnetyg, i alla möjliga färger.

---

---

Så slog jag till med ett väggord också. Jag har alltid gillat uttryck, ordspråk och diktstrofer. Förut har jag funderat på att rama in dem eller så, men nu kan man skriva direkt på väggen! Eller i mitt fall stöppla :) Jag köpte en permanent märkpenna på Åhléns som egentligen är till för CD-skivor osv. Den var tunn och bra, samt fungerade perfekt till att fylla i de smala strecken som jag inte skurit ut i schablonen. Kram och natti, Tina

---

onsdag 15 oktober 2008

Förhandstitt...

---
Här kommer en liten förhandstitt på det hörn som är färdigt i gäst-/arbetsrummet. Jag orkar inte tömma rummet helt, så jag målar några väggar i taget och flytttar runt skräpet :) Nu har jag riktigt kommit igång, på två dagar har jag knappt gjort annat än målat och fixat. Förutom jobbat och slängt fram någon slags föda åt familjen...
---

---

Många har frågat hur jag får till texten på t ex hattaskarna. Jag har noll ögonmått, och printar därför ut texten, samt skär ut den med skalpell. Om ni vill prova, glöm inte att spara små "hållare" på bokstäver som bildar cirklar, t ex ö:et ovan, de mellanrum som bildas av dem är lätt att fylla i efteråt. Nu har jag en schablon, visserligen i papper, men den håller bra. Jag tejpar fast papperet på rätt ställe och stöpplar sen på färgen. Det är viktigt att inte ha för mycket färg i penseln, samt att hålla fast papperet så nära stället man håller på med som möjligt. En stöppelpensel (rund med rak borst, finns på Panduro) tycker jag funkar bäst, jag har även provat med skummgummi-bitar. Fonten jag använde på hattaskarna är Edwardian Script, som jag tycker om. Den är knepig eftersom vissa streck är så tunna. De får man fylla i efteråt, med en supertunn pensel eller penna.

---

Fortsättning följer.... Kram, Tina

tisdag 14 oktober 2008

Läsarfråga igen...

---
Hej där ute! Har någon erfarenhet av magnetfärg? Jag skulle måla väggen mellan skrivbordet och hyllorna med sådan hade jag tänkt, för att slippa fula anslagstavlor. Det visade sig att det blir ett dyrt kalas, 400 kr för en liten burk på en halvliter! Dessutom måste man tydligen måla flera lager och sen vänta ett dygn innan man kan måla över den... Vänta = fult ord. Undrar nu om det är värt pengarna och besväret?
---
Annars går det faktiskt bra med målandet, trodde aldrig att det skulle räcka med två lager vitfärg för att täcka en glad grön! Ikväll ska jag försöka ge er en glimt av läget. Kram, Tina
---

söndag 12 oktober 2008

Rosor

---
Tack för allt beröm för mina hattaskar! Jag blir alldeles överväldigad :) Minns ni att jag gick och hoppades att min vita ros skulle slå ut innan det blev för kallt? Nu är den så vacker, trots att bladen börjar gulna och ramla av, så blommar den med massor av blommor! Jag önskar att man kunde ladda upp dofter också, för det var därför jag köpte den. Den doftar fantastiskt!
---
---
Nu har jag äntligen kommit igång med att måla om arbets-/gästrummet. Jag fattar inte varför jag måste gå och åma mig i flera veckor först :) Ok, det är jättejobbigt att måla taket, men så lång tid tar det ju faktiskt inte. Nu när lister och väggar ska bli vita, slipper man ju vara så noga med kanterna också. Det är ett av husets mörkaste rum, så det kommer att göra sån skillnad!
---

---

Jag har decouperat lite för första gången. Det var enkelt faktiskt! Servetterna med rosor hittade jag på Duka. Jag har tänkt prova på tyg också senare. Den här brickan blev aldrig riktigt bra, men nu åker den ut i boden! Idag har jag åkt i vår nya båt för första gången. Det var jätteskönt väder ute, och så vackert i skärgården! Nu ska jag äta tacos, familjens livrätt.... Kram, Tina

---

torsdag 9 oktober 2008

Hattifnatt!

---
Här är mina nyfixade hattaskar! Jag är jätteglad för idén, som inte är helt min egen måste erkännas. Jag såg en shabbad hattask på Blocket för länge sedan, med gamla foton på. Jag modifierade dem med text som beskriver innehållet istället, på min bästa shabb-franska :) Den övre tänker jag ha broderi-tillbehör i, samt några påbörjade sådana... Handarbete heter Ouvrage d'agrément på franska enligt lexikon.
---
Den undre innehåller mitt livs-projekt, ett virkat överkast i tunt garn. Alltså står det Crochet = virkning och couvre-lit = överkast. Det ska bli 91 små rutor som ska sammanfogas till slut.... Jag gillar att virka, men det blir bara ibland när jag känner för det. Dessutom har jag tappat bort den ursprungliga beskrivningen. Runt alla rutorna skulle det virkas en fin uddkant, men nu har jag bara en handskriven lapp med beskrivningen på själva rutan kvar. Kanske dyker den upp nu när jag rensar, men det är tveksamt.
---
Helst skulle jag ha dem såhär ovanpå varandra på garderoben i arbetsrummet, men de får inte plats på höjden. Jag har ingen före-bild, men det var sådana där tråkiga hattaskar i brunspräcklig papp med läderkanter och rem. Den ena saknade dessutom rem, så jag klistrade fast ett brett svart band att knyta istället. Först var jag tveksam till om det blev bra med en rosett, men nu gillar jag den mer och mer. Tack för alla glada tillrop, jag blir så lycklig över varje liten kommentar! Kram, Tina

onsdag 8 oktober 2008

Utrymmesbrist - utrensning

---
Den här vill jag egentligen inte sälja, men var ska jag ha den? Det skulle vara så fint att ha den vid fotänden på en säng, men vid våra fotändar finns det inte plats för någonting... Jag håller faktiskt på att rensa igenom hela huset, handväskan mm á la Feng Shui. Lite mer plats och ordning blir det nog så småningom, men inte i fotändarna :) Faktum är att det känns befriande att bli av med diverse surdegar! Gubben muttrar lite, eftersom han tycker att jag rensar bort hans gamla saker och spar mina, men det är ont förtal....
---
Nu har jag gett mig på att shabba, för första gången. Inte så lätt som det ser ut faktiskt... Jag tordes inte prova ens förrän nu, eftersom jag inbillade mig att det skulle bli som den gången jag försökte mig på en frisyr modell vindrufs! Jag är mycket för symetri, och klarar inte av att bara rufsa till och vara nöjd sedan, utan det ska dras här och puffas där. Aldrig blev jag nöjd! Nu tänkte jag att om jag shabbar lite på mitten på det högra stolsbenet, och likaledes på det vänstra kanske det ser för "konstgjort ut"? Faktiskt tänker man inte så mycket på det när det är klart. Lite på alla kanter gick bra, men det är svårare mitt på en större yta. Armstöden slits ju värst, det fattar väl alla, men inte sjutton slits det fläckar mitt på ryggstödet på en stol, eller? Nåja, ni ska få se några alster snart hoppas jag, som kutar som en skållad råtta mellan rensning och shabbning! Kram, Tina

söndag 5 oktober 2008

Man har väl varit scout...

---
Hur många mangelkorgar finns det här i världen, med trasiga/obefintliga handtag? Jag har hittat ett gäng, plus att min egen "haltar" = ett handtag kvar. Den här har jag sprutmålat för ett tag sedan, och sen funderat på hur jag skulle få till nya handtag. Till slut kom jag på det! Man har väl varit scout! Tre öglor med grovt rep på varje sida, hopknutna var och en för sig med råbandsknopar. Sen makramé-knutar runt alltihop. Det värsta var att fästa ändarna sen. Först tuggade jag på dem, för att få in dem i min stora stoppnål ... sen drog jag i nålen med en tång för allt jag var värd för att få nålen igenom en bit på undersidan. Mycket nöjd är jag med resultatet, om än inte med fotot. Jag tror att det är den 12:e bilden jag tog... Morr! Klicka på bilden så ser ni handtagen bättre.
---

---

Fler halvtaskiga bilder.... Något som det också finns mycket av är krukor i "imiterad terracotta". Den här hittade jag för en tia på en klass-loppis utanför ICA. Den fick också en omgång med sprutan, och var så pass stor att jag kunde klämma ner Olivia i den. Vi har ett större olivträd som vi kallar Oliver, så då fick den här heta Olivia så klart!

---

Idag har det varit katastrof-väder ute, blåst och regn och allmänt ruggigt! Då borde man ju kunna få lite gjort inne, men det var så skönt att bara ligga i soffan och kolla på Super-veterinärerna och annat som jag aldrig ser annars... Att stå på Siggesta backluckeloppis och sälja prylar var ju bara att glömma! Kram, Tina

torsdag 2 oktober 2008

Mörkertider...

---
Nu börjar vi komma till den årstid som en glad amatörfotograf har problem med :) När man som jag jobbar heltid inne i Stockholm, med ca en timmes restid varje väg, är det mörkt både när jag går och kommer hem. Sen hör det väl till saken också att jag inte är den morgonpiggaste av människor :) Igår skulle jag fota några saker, men det hann bli lite skymning innan jag var nöjd. Nu får det vara som det blev...
---
Blev lite inspirerad av alla de burkar för trädgårdssnöre som började dyka upp för några år sedan. Då var de rätt så dyra, nu finns det mer sansade alternativ. Jag började så glatt med att inhandla billiga burkar, och fick maken att borra hål i locken. Tror ni att jag kom längre sen? Nejdå, de har legat och skramlat på diverse ställen, tills jag tog tag i saken och sprutade dem vita. Nu har de fått etiketter istället för text som jag tänkte först. Alla snören är ju inte till för trädgårdsbruk...
---

---

En annan sak som är superenkel att göra, är att piffa upp handdukar med spets. De flesta har ju redan bårder invävda, så jag syr på en spets över dem. Det här är en gästhandduk, man får börja med det lilla ... :)

---

Nu är jag förkyld igen, andra gången på två veckor. Då har jag ändå proppat i mig vitaminer, och till och med inhandlat tvättsprit för att hålla händerna rena.... Baciller gillar verkligen mig!

Kram, Tina