fredag 25 juli 2008

Äntligen!

Till slut fick jag lov att inse fakta.... Att jag skulle fynda trådrullar här i krokarna är lika troligt som att det skulle börja regna Rollo-kolor! Hur mycket man än vill det så kommer det inte att hända :) Tacka vet jag Tradera. Efter att ha gett upp några budgivningar vann jag till slut två stycken! Nu har jag 8 rullar som jag slet upp ur paketet, torkade av lite snabbt och fyllde med spetsar så det dammade om det :)
I det gamla trätråget som jag fått av min väninna K i Hälsningland, samsas de nu med de spetsar som avundsjukt får trängas utan rulle... Vart detta fat ska få plats är nu frågan? Nåja, jag håller på att rensa upp lite i vårt kombinerade arbets-, sy- och gästrum, så får vi se sen...

Jag får så bra idéer av er alla där ute. Rätt som det är kommer man på något nytt hörn som kan pyntas/förbättras. Även sådana som jag aldrig tyckt behövde något förut. Det här är en sådan hörna. En stol som aldrig hittat sin plats, ranglig men vacker. En skål som kom med hem efter Skåne-resan och fick bli vit. En korg som en granne fått med godsaker i och tänkte slänga, också vit numera. Små fåglar i sandsten från Ambiance som svärmor gett mig, gillade inte färgen riktigt så nu är de också lite vitare :) Tillsammans med blekrosa, dubbla flitiga lisor och murgröna är nu mitt hörn mycket roligare att titta på!

En liten ängel som också hade lite tråkig färg som fåglarna, fick en släng med penseln och hamnade på ett räcke ihop med klematis nummer två som blommar nu. Ängeln köpte jag på Design & Country House i Västerås.

Idag är det så varmt så det är inte klokt här! Imorgon ska vi ut och åka båt, det är jättelänge sedan sist och ska bli såå skönt... Havsbris! Kram, Tina

måndag 21 juli 2008

Vackra bilder...

Så mycket enklare det är att ta bra bilder nu på sommaren! Lite grönska, kvällsljus och slitna brädor... Här har jag slagit in Barnängens barntvål i diverse dekorationspapper. Vet ni om att det är världens bästa fläckborttagningsmedel? Kleta på ordentligt på fläcken och gnugga lite. Är det mörka eller känsliga färger kan det bli lite blekt om det ligger på för länge, men annars kan man lugnt låta det ligga över natten.

Mina otaliga Tradera-vinster har jag glömt att visa de flesta. Den här saxen är väl härligt sliten?Över huvud taget är jag dålig på att följa upp tidigare inlägg har jag sett. Ska försöka skärpa mig :) Att jag köper en sak en dag, som sedan är vitmålad och fotad nästa dag, kommer ni knappast att få se här dock. Det kan ta två år för mig, eftersom det dyker upp annat kul emellan......

Nu jobbar jag visserligen, men det känns ändå bra att det ska bli finare väder igen. Ska försöka ta mig iväg i tid på morgonen så att jag kan åka hem och sitta ute och njuta efter jobbet!

Kram, Tina

onsdag 16 juli 2008

Sakta, sakta...

... får jag saker färdiga. Ni skulle se min lista som jag bockar av.... Mycket är påbörjat, men sen ska det göras färdigt :) Nu försöker jag koncentrera mig på att få saker färdiga, men huvudsaken är att något litet moment blir gjort. Den här hyllan som jag tyckter vore perfekt i hallen, har jag ingen aning om vad den egentligen är till för. Den lilla hyllan rymmer både mobil och nycklar och i facket går det ner A3-kuvert i alla fall.

Jag älskar sånt här madrasstyg! Mamma lyckades få tag på några små bitar i både blått (som är den enda färg jag sett förut) grågrönt och en hisklig laxrosa. Den laxrosa fick ligga i Klorin tills den blev vackert blekrosa istället, och nu har det bland annat blivit lite större stoppade hjärtan. Nu vill jag verkligen bli av med min hosta som är inne på andra veckan! Kram, Tina

PS. Fel igen, det ska vara A5-kuvert och tredje veckan med hosta... DS.

torsdag 10 juli 2008

Trappstegens nya roll

Den här trappstegen har alltid funnits i mitt föräldrahem så länge jag kan minnas. När jag var liten stod den i köket, sen förpassades den till förrådet i källaren. Min mamma är inte så lång, "liten men naggande god", som hon själv säger :) Därför har det alltid funnit stegar här och där hos oss. Den har varit med om en del, men jag ville ha den kvar.
Sagt och gjort! Den fick ny vit stil, med min logga på... Nu får den göra tjänst ute i butiken, där jag ibland behöver hänga upp saker i taket. Förhoppningsvis törs jag snart visa er Liten Bod i sin helhet, bara jag får lite mer ordning.... Kram, Tina

torsdag 3 juli 2008

Minisemester med avstickare

Det var så jättekul att träffa våra gamla vänner från studietiden! Otroligt nog kändes det inte konstigt alls att vi inte setts på så länge. Vi tog en tripp över bron till Köpenhamn där de snällt nog snokat upp en loppis bara för min skull! Den hette 'Det lyse blaa pakkehus' eller något sådant, och hade nog ungefär samma priser som hemma. Det var inte direkt rent där, så nu ska här skrubbas/tvättas....
Vi tog vägen längs med kusten upp till Helsingör. Vilka hus det ligger där! Fantastiska... Vi åt lunch på ett litet torg, och tog färjan över och tillbaka till Lund igen. Där försökte vi sedan hitta mer lokala fyndställen, men alla var stängda. Vi var i hamnen i Malmö på söndagen och tittade på Turning Torso bland annat. Fy så läskigt att bo i ett så högt hus där det blåser hela tiden! Inget för någon av oss konstaterade vi :)
I måndags skulle vi sedan tråckla oss hemåt, via lite mindre vägar för omväxlings skull. Först var vi in på ett jätteloppisvaruhus i Tyringe utanför Hässleholm, Förmedlingscentralen. Där hade de begagnat, restpartier och annat i en salig blandning. Jag tror att det var 9000 kvm eller något sådant! Vi gick lite vilse så vi missade nog några rum såg vi när vi stod i kassan, men då orkade vi inte gå in igen... Det här brickbordet tyckte jag var ett fynd i alla fall! Det hade jag nog missat om inte gubben fastnat bland verktygen :)

I Alvesta blev det dags för lunch, och där hittade vi en loppis också. Jag letar alltid efter pallar, men hittar aldrig några, så nu tog jag denna trots dess föga upphetsande yttre :) Den ska nog bli fin till slut! Ett litet bord och några fina svarvade knoppar blev det också.

En sista affär hann vi med innan bilen var full och vi lite trötta och "hemsjuka". Någonstans ovanför Lammhult hittade vi en Antikaffär med mycket gamla fina saker. Det blir ju oftast för dyrt för min smak, men de hade en liten loppis i ett uthus där jag plockade på mig skålen, korgen och ljusstakarna. Sypuffen med lite ovanlig form var billig, så den fick också åka med :)

När vi närmade oss hemmet, tyckte min man att vi skulle passa på att köpa parketten som ska in i dotterns rum. Då var det plötsligt inget snack om vad som gick in i bilen eller inte! Det resulterade i att de sista milen fick jag sitta med sypuffen i knät. Det gjorde jag ju gärna, men nog luktade det lite "malkulor" som min man kallar lukten av gammalt och instängt :)

Väl hemma har jag åkt på världens förkylning. Nu när solen och värmen kom, och jag ska börja jobba på måndag :( Nåja, det är inget att göra åt det.

Hoppas ni har det bra ute i Sommar-Sverige! Kram, Tina